A törölt Microsoft 365 hibrid felhasználó visszaállítása
Vissza kell állítania egy törölt felhasználót a hibrid környezetből. A felhasználónak korábban volt egy helyszíni fiókja Exchange Online-postafiókkal. Hogyan történik tehát a helyszíni AD-ről a Microsoft 365-re szinkronizált felhasználói fiók visszaállítása? Ebből a cikkből megtudhatja, hogyan állíthat vissza egy törölt Microsoft 365 hibrid felhasználót.
Ellenőrizze a törölt fiókot a Microsoft 365-ben
Ellenőrizze, hogy a visszaállítani kívánt felhasználói fiók megjelenik-e a Microsoft 365 lomtárában:
- Jelentkezzen be a Microsoft 365 felügyeleti központjába
- Kattintson a Felhasználók > Törölt felhasználók lehetőségre
- Ellenőrizze, hogy a felhasználó szerepel-e a listában
Most, hogy ellenőrizte a felhasználói fiókot a Microsoft 365-ben, állítsuk vissza a törölt fiókot a helyszíni Active Directory Lomtárból.
Törölt Microsoft 365 hibrid felhasználó visszaállítása
Ha vissza szeretne állítani egy törölt Microsoft 365 hibrid felhasználót, egy olyan felhasználói fiókot, amelyet a helyszíni AD-ből a Microsoft 365/Microsoft Entra ID-vel szinkronizáltak, kövesse az alábbi lépéseket:
1. lépés: Állítsa vissza az AD objektumot az Active Directory lomtárból
Megjegyzés: A helyszíni AD az Ön tartományi jogosultsága, és onnan kell visszaállítania a felhasználókat, ahogyan megszokta, hogy létrehozza és eltávolítja őket onnan.
A törölt Microsoft 365 hibrid felhasználói fiók visszaállításához kövesse az alábbi lépéseket:
- Jelentkezzen be a Domain Controllerrel
- Indítsa el az Active Directory felügyeleti központot
- Válassza ki a domaint
- Válassza ki a Törölt objektumok tárolót
- Kattintson a jobb gombbal a felhasználóra, majd kattintson a Visszaállítás lehetőségre a felhasználói objektum eredeti tárolójába való visszaállításához
Megjegyzés: Ha a Lomtár nincs engedélyezve, olvassa el a törölt Active Directory-objektumok visszaállítása más eszközökkel című cikket.
- Ellenőrizze, hogy a felhasználó visszatért-e a szervezeti egységhez. A szervezeti egységnek szinkronizálnia kell a Microsoft 365-tel a Microsoft Entra Connect Sync szoftverrel.
2. lépés: Szinkronizálja a felhasználót a Microsoft 365-tel
Az alábbi lépések végrehajtásával 30 percet várhat a következő Microsoft Entra Connect Sync ciklus elindítására, vagy kényszerítheti a szinkronizálást:
- Jelentkezzen be a Microsoft Entra Connect Sync kiszolgálón
- Indítsa el a Windows PowerShellt, és futtassa az alábbi parancsot a Microsoft Entra Connect kényszerítéséhez
Start-ADSyncSyncCycle -PolicyType Delta3. lépés: Ellenőrizze a felhasználói fiókot a Microsoft 365-ben
Győződjön meg arról, hogy a felhasználó már nem jelenik meg a Microsoft 365 Lomtárban.
- Jelentkezzen be a Microsoft 365 felügyeleti központjába
- Kattintson a Felhasználók > Törölt felhasználók lehetőségre
- Ellenőrizze, hogy a felhasználó már nem szerepel-e a listában
- Kattintson a Felhasználók > Aktív felhasználók lehetőségre
- Ellenőrizze, hogy a felhasználó megjelenik-e a listában, és hogy a megfelelő licenc hozzáadva van-e; ha nincs csatolva engedély, csatoljon egyet.
4. lépés: Ellenőrizze a felhasználói bejelentkezési hozzáférést
Végül ellenőrizze, hogy a felhasználó sikeresen be tud-e jelentkezni, és hogy az összes adatot visszaállította-e:
- Engedje meg a felhasználónak, hogy bejelentkezzen a Microsoft 365-be
- Indítson el egy alkalmazást, például az Outlook alkalmazást
Megjegyzés: 500-as átirányítási hibaüzenetet kaphat a webes Outlookban, és ez azért van, mert most állította vissza a felhasználót. Hagyjon egy kis időt, és a felhasználó bejelentkezhet. Ez 30 percig is eltarthat, mire minden működik, és teljesen normális.
Ennyi!
További információ: Felhasználók végleges törlése a Microsoft 365-ből »
Következtetés
Megtanulta, hogyan állíthat vissza egy törölt Microsoft 365 hibrid felhasználót. Jelentkezzen be a helyszíni tartományvezérlőbe, és állítsa vissza a felhasználót az Active Directory lomtárból. A helyszíni Active Directory a tartományi jogosultság hibrid környezetben, és itt hozhatja létre, eltávolíthatja és visszaállíthatja a felhasználókat.
Tetszett ez a cikk? Tetszhet az Exchange Online törölt elemek megőrzési időszakának módosítása is. Ne felejtsen el követni minket és megosztani ezt a cikket.





