A OneDrive Vállalati verzió letiltása az Office 365-ben – SharePoint Online?
Követelmény: Biztonsági okokból és annak érdekében, hogy jobban irányíthassa, hogy a felhasználók mit mentsenek a OneDrive-ba, a szervezet le akarta tiltani a OneDrive Vállalati verziót az Office 365-ben.
Az Office 365 szolgáltatások általában az adott termék licenceinek az Office 365 Felügyeleti központjában történő kezelésével engedélyezhetők vagy tilthatók le. Például, ha nem szeretné, hogy felhasználói hozzáférjenek a „Csapatokhoz”, egyszerűen kikapcsolhatja a Teams licencét bármely felhasználó/csoport számára. A OneDrive licencet azonban nem lehet letiltani egy felhasználó számára, mivel az a SharePoint Online licenchez tartozik. Bár a SharePoint Online licenc kikapcsolása lehetséges, ez nem szolgálja a célunkat.
Hogyan tiltható le a OneDrive for Business minden felhasználó számára?
Így lehet teljesen letiltani a OneDrive-ot az Office 365-ben:
- Nyissa meg a SharePoint Felügyeleti Központot >> Kattintson a „További szolgáltatások” elemre a bal oldali navigációs panelen.
A „Felhasználói profilok” oldalon kattintson a „Felhasználói engedélyek kezelése” hivatkozásra a „Személyek” csoportban.
- Ez megnyitja a felhasználói profilok szolgáltatás engedélyei előugró ablakát. Alapértelmezés szerint a „Személyes webhely létrehozása” engedély minden felhasználó számára engedélyezett a „Mindenki, kivéve a külső felhasználók” csoporton keresztül.
-
Törölje a jelölést a Személyes webhely létrehozása engedély jelölőnégyzetből (és jelölje be a OneDrive letiltása jelölőnégyzetet, ha elérhető!) a OneDrive letiltásához minden felhasználó számára.
Mostantól a felhasználók nem hozhatják létre OneDrive-jukat, ami leállítja a OneDrive-webhelyek létrehozását. A OneDrive for Business visszaállításához jelölje be újra ezeket a jelölőnégyzeteket!
A OneDrive Vállalati verzió letiltása egyes felhasználóknál:
Ha le kell tiltania a OneDrive-ot az összes felhasználó számára, kivéve egy adott embercsoportot, hozzon létre egy új biztonsági csoportot az AD/Office 365-ben, és adja hozzá a csoportot a fenti felhasználói engedélyekhez, majd engedélyezze a „Személyes webhely létrehozása” lehetőséget, és tiltsa le a „OneDrive letiltása” jelölőnégyzeteket. csak az adott csoportnak!
A meglévő OneDrive-ok letiltása az Office 365-ben:
A fenti lépések nem károsítják a létrehozott OneDrive-webhelyeket. A felhasználók a szokásos módon hozzáférhetnek meglévő OneDrive-webhelyeikhez. Ha meg kell akadályoznia, hogy hozzáférjenek a OneDrive-webhelyekhez, a következő lehetőségek közül választhat:
Távolítsa el a felhasználó webhelygyűjtemény-adminisztrátori engedélyét a OneDrive webhelyekről
- Nyissa meg a SharePoint Felügyeleti Központot >> Kattintson a „Felhasználói profilok” elemre a bal oldali navigációs panelen
- Kattintson a Felhasználói profilok kezelése >> Felhasználó keresése >> Kattintson a felhasználó helyi menüjére
- Személyes webhelycsoport-tulajdonosok kezelése >> Webhelycsoport-tulajdonos módosítása.
Office 365 PowerShell a OneDrive Vállalati verzió letiltásához
Itt található a PowerShell a OneDrive for Business webhely letiltásához a „Nincs hozzáférés” zár beállításával:
Import-Module Microsoft.Online.SharePoint.Powershell -DisableNameChecking
#Parameters
$AdminSiteURL="https://crescent-admin.sharepoint.com" #Tenant Admin Site
$OneDriveSiteURL = "https://crescent-my.sharepoint.com/personal/salaudeen_crescent_com"
#Connect to SharePoint Online Admin Center
Connect-SPOService -Url $AdminSiteURL -Credential (Get-Credential)
#powershell disable onedrive for business
Get-SPOSite -Identity $OneDriveSiteURL | Set-SPOSite -LockState NoAccess
Távolítsa el a „OneDrive” hivatkozást az Office 365 alkalmazásindítójából
A OneDrive Vállalati verzió alkalmazást el is rejthetjük az Alkalmazásindítóból az alábbi lehetőség használatával
- Nyissa meg a SharePoint Felügyeleti központot >> Kattintson a Beállítások elemre a bal oldali navigációs sávban >> Kattintson a „Klasszikus beállítások oldalra” alul. (URL: https://YourTenant-admin.sharepoint.com/_layouts/15/online/TenantSettings.aspx)
A OneDrive Vállalati verzió „Opciók megjelenítése vagy elrejtése” részében váltson az „Elrejtés” gombra
Ezzel letiltja a OneDrive hivatkozást az összes felhasználó számára az Alkalmazásindítóban, de a meglévő OneDrive-felhasználók továbbra is hozzáférhetnek OneDrive-jukhoz, ha közvetlenül az URL-címre böngésznek. Ez nem akadályozza meg a felhasználókat abban, hogy fájlokat mentsenek a OneDrive-ra vagy a OneDrive Sync klienst használják.


