Weboldal keresés

Különbség az elérhető és a szükséges között az SCCM-ben


Különbség az elérhető és a szükséges között az SCCM-ben - Bármilyen szoftvertelepítéskor az SCCM-ben, el kell döntenie, hogyan kell az alkalmazást a felhasználóhoz telepíteni. Amikor egy alkalmazást az SCCM-en keresztül telepít, sok beállítást láthat, amelyeket a telepítés során vezérelhet.

A szoftvertelepítési varázslóban a Telepítési beállításokkal találkozott volna. A telepítési beállítások határozzák meg a szoftver telepítésének módját.

Két beállítás létezik - a telepítési művelet és a telepítési cél. A telepítési művelet magában foglalja a „Telepítés” vagy az „Eltávolítás” elemet. A Telepítés lehetőséget választva telepíthet egy alkalmazást, vagy az Eltávolítás lehetőséget választja az alkalmazás eltávolításához.

Ha egy alkalmazást kétszer telepítenek egy eszközre, egyszer a Telepítés és egyszer az Eltávolítás művelettel, akkor az alkalmazás telepítése a Telepítés< művelettel történik. kap elsőbbséget.

A következő beállítás a telepítési cél, beállíthatja őket azonnali telepítésre, vagy felkérheti a felhasználókat, hogy kérjenek jóváhagyást a rendszergazdától. Nézzük meg a különbséget az Elérhető és a Kötelező között az SCCM-ben.

Különbség az elérhető és a szükséges között az SCCM-ben

Elérhető - Ha az alkalmazás telepítve van egy felhasználónál, a felhasználó látja a közzétett alkalmazást az Alkalmazáskatalógusban, és igény szerint kérheti.

Ha az alkalmazás telepítve van egy eszközre, a felhasználó látni fogja a Szoftverközpontban, és igény szerint telepítheti. Egyszerűen fogalmazva, az Elérhető alkalmazások azt jelentik, hogy a felhasználók bármikor telepíthetik a szoftvert.

Kötelező - Az alkalmazás a konfigurált ütemezés szerint automatikusan üzembe kerül. A felhasználó azonban nyomon követheti az alkalmazás központi telepítési állapotát, ha az nem rejtett, és a határidő előtt telepítheti az alkalmazást a Szoftverközpont használatával. A szükséges alkalmazások telepítési ütemtervvel rendelkeznek, és automatikusan települnek, ha még nincsenek telepítve egy meghatározott határidőig.

Megjegyzés - Ha a telepítési művelet Eltávolítás értékre van állítva, a telepítési cél automatikusan Kötelező értékre van állítva, és nem módosítható.

Kapcsolódó cikkek