Gyorsan kapcsolja ki az Azure virtuális gép automatikus leállítását – Prajwal Desai
Ebben a cikkben bemutatom, hogyan kapcsolhatja ki az Azure virtuális gép automatikus leállítását. Ha az Azure virtuális gépei automatikus leállításra vannak konfigurálva, könnyen letilthatja vagy kikapcsolhatja a funkciót.
Az egyik blogbejegyzésemben megmutattam, hogyan lehet automatikusan leállítani az Azure virtuális gépeket. Ha engedélyezi a virtuális gépek automatikus leállítását az Azure-ban, konfigurálja a virtuális gépeket úgy, hogy adott időpontban automatikusan leálljanak.
A legtöbben azért engedélyezik az automatikus leállítást az Azure virtuális gépeken, hogy mentsük a jóváírásokat. Ha olyan virtuális gépei vannak az Azure-ban, amelyeknek nem kell állandóan futó állapotban lenniük, pénzt takaríthat meg a virtuális gép automatikus leállításának konfigurálásával.
Az Azure-ban konfigurálhatja az automatikus leállítást egy új virtuális gép létrehozásakor, vagy engedélyezheti azt a meglévő virtuális gépeken. Az automatikus leállítás teljes folyamata az Azure Portalon keresztül történik.
Tesztelésem során az automatikus leállítás funkció nagyon jól működött, és e-maileket kaptam a Microsoft Azure-tól mindössze 30 perccel a virtuális gépek leállása előtt.
Miért kapcsolja ki a virtuális gépek automatikus leállítását az Azure-ban?
Tehát, ha az automatikus leállítás ilyen hasznos funkció, akkor miért kapcsolja ki ezt a funkciót az Azure-ban?. Íme néhány oka annak, hogy miért kell kikapcsolni az automatikus leállítást az Azure-ban (IMO).
- Előfordulhat, hogy szervezete azt szeretné, hogy a virtuális gépek folyamatosan online legyenek.
- Lehet, hogy kritikus szerepköröket tölt be ezeken a virtuális gépeken, és a virtuális gépnek online kell lennie a felhasználók kiszolgálásához.
- Ha az automatikus leállítás engedélyezve van, minden nap le kell töltenie az új RDP-fájlt, ha csatlakozni szeretne az Azure virtuális géphez.
Az Azure virtuális gép automatikus leállításának kikapcsolásának lépései
Ha engedélyezte az automatikus leállítást az Azure virtuális gépen, a következő lépésekkel letilthatja vagy kikapcsolhatja ezt a funkciót.
- Jelentkezzen be az Azure Portalra.
- Most válassza a Virtuális gépek panelt. Most látnia kell az összes tárolt virtuális gépet az Azure-ban.
- Válasszon ki egy Azure virtuális gépet, amely engedélyezve van az automatikus leállítás funkcióval.
- Válassza a Lehetőségek > Automatikus leállítás lehetőséget, és kapcsolja ki az Automatikus leállítás funkciót.
Most pedig hadd mutassak meg néhány képernyőképet, amelyek segítenek kikapcsolni az Azure virtuális gép automatikus leállítását. Nyissa meg a virtuális gép paneljét az Azure Portalban.
Válassza ki azt a virtuális gépet, amelynél ki szeretné kapcsolni az automatikus leállítás funkciót. Válassza a Lehetőségek lapot, majd válassza az Automatikus leállítás lehetőséget.
Az engedélyezett érték Be van kapcsolva, ami azt jelenti, hogy az automatikus leállítás funkció engedélyezve van a virtuális gépen.
Az automatikus leállítás kikapcsolásához állítsa az Engedélyezve lehetőséget Ki értékre. A többi beállítás, például az ütemezett leállítás, az időzóna és az automatikus leállítás értesítési beállításai le vannak tiltva, ha kikapcsolja az automatikus leállítást. Végül kattintson a Mentés gombra, és ezekkel a lépésekkel kapcsolja ki a virtuális gép automatikus leállítási funkcióját az Azure Portalban.


