Véglegesen törölje a felhasználókat az Office 365-ből
Amikor törli a felhasználói fiókokat az Office 365-ből (ennélfogva az Azure Active Directoryból), ezek a fiókok nem törlődnek véglegesen, de egy Törölt felhasználók tárolóban maradnak 30 napig. Ez nem csak a Microsoft online portálon törölt felhőfelhasználókra igaz, hanem a helyszíni Active Directoryból törölt szinkronizált felhasználókra is.
Bár a törölt felhasználókat láthatja a Microsoft Online Portalon, itt nincs mód végleges törlésére.
A megoldás az Azure Active Directory Modul for PowerShell használata, a PowerShell használatával ténylegesen véglegesen törölheti ezeket a felhasználói fiókokat.
A Törölt felhasználók tárolóban lévő összes felhasználó listájának lekéréséhez nyissa meg az Azure Active Directory PowerShellt, és hajtsa végre a következő parancsot:
Connect-MSOLService
Get-MsolUser -ReturnDeletedUsers
A felhasználói fiókok végleges eltávolításához használhatja ugyanazt a parancsot, de a parancs kimenetét a Remove-MsolUser -RemoveFromReclycleBin parancsba kell bevinni. Hozzáadhatja a -Force opciót, hogy megkerülje az egyes felhasználók törlésének megerősítését (azaz a „Biztos benne? Igen[y], nem[n]” üzenet).
Most, amikor végrehajtja a Get-MsolUser -ReturnDeletedUsers parancsot, látni fogja, hogy az összes felhasználó véglegesen eltávolítva.
Kérjük, legyen óvatos, miután véglegesen eltávolította a felhasználói fiókokat, nincs mód a felhasználói fiókok visszaállítására!