A felhasználó nem tud bejelentkezni az Office 365-be, miután áthelyezte a felhasználói fiókot az Active Directoryban
Ha megvalósította a címtár-szinkronizálást a helyszíni Active Directory és az Office 365 között, és az Active Directoryban lévő felhasználót áthelyezi a DirSync hatóköréből (például olyan szervezeti egységbe, amely nincs szinkronizálva), a felhasználó eltávolítja az Office 365-ből.
Ha azonban visszahelyezi a felhasználót egy szinkronizált szervezeti egységbe (azaz a hatókörön belül), a jelszó már nem lesz szinkronizálva. Tehát amikor ez a felhasználó megpróbál bejelentkezni az Office 365 szolgáltatásaiba, a bejelentkezési kísérlet meghiúsul. Csak akkor, ha megváltoztatja a jelszót az Active Directoryban, az új jelszó szinkronizálódik az Office 365-tel, és a felhasználó újra bejelentkezhet a szolgáltatásba.
Ehhez nagyon hasonló, amikor egy letiltott felhasználó engedélyezve van a helyszíni Active Directoryban, a jelszó nincs szinkronizálva az Office 365-tel.
Ez a DirSync vagy az Azure AD Connect ismert problémája (2015 novemberéig). 2015. november 4-én a Microsoft kiadta az Azure AD Connect új verzióját, amely kijavítja ezt a problémát (természetesen számos egyéb javítással együtt).
Az Azure AD Connect frissített verziójáról további információt talál Sander Berkouwer blogjában. A mai napon megjelent az Azure AD Connect új verziója. Az Azure AD Connect új verzióját a Microsoft letöltési webhelyéről töltheti le.