Az Azure AD Connect szinkronizálás letiltása
A helyszíni AD-fiókok az Azure AD Connect szoftverrel szinkronizálva vannak az Azure-val. Vannak esetek, amikor le kell tiltania a szinkronizálást, például fiókokat kell eltávolítani, teljes mértékben át kell térni a felhőbe vagy hibaelhárítást kell végeznie.
Ebben a bejegyzésben bemutatom az Azure AD-szinkronizálás letiltásának lépéseit.
Fontos: Ha letiltja az AD-szinkronizálást, várnia kell egy ideig, mielőtt újra bekapcsolhatja. Nem találok semmilyen dokumentumot a Microsofttól arra vonatkozóan, hogy mennyi ideig kell várnia. A tesztelésem során körülbelül egy órát kellett várnom.
Az Azure AD-szinkronizálás letiltása
1. lépés: Telepítse az Azure AD-modult
Nyisson meg egy emelt szintű Windows PowerShell-parancsot, és futtassa a következő parancsot.
Install-Module MSOnline2. lépés: Csatlakozzon az Azure AD-hez
Connect-MsolService3. lépés: Ellenőrizze a jelenlegi szinkronizálási állapotot(igaz vagy hamis)
(Get-MSOLCompanyInformation).DirectorySynchronizationEnabled4. lépés: Az Azure AD Sync letiltása
Set-MsolDirSyncEnabled -EnableDirSync $falseHa vissza szeretné kapcsolni a szinkronizálást, futtassa ezt a parancsot.
Set-MsolDirSyncEnabled -EnableDirSync $true
Megjegyzés: Ha letiltja a szinkronizálást, a helyszíni szinkronizált fiókok csak felhőre módosulnak.
Például a Christopher Sisco fiók „Szinkronizálva a helyszínről” üzenetet mutatja.
Miután letiltottam a szinkronizálást, a fiók csak felhőre változott az Azure-ban.
Ha a „Set-MsolDirSyncEnabled” hibaüzenetet kapja: Nem kapcsolhatja ki az Active Directory szinkronizálását. Ez azt jelenti, hogy nemrég módosította az állapotot, és az Azure-szolgáltatások megakadályozzák, hogy visszaállítsa. Várnia kell egy ideig, mielőtt újra bekapcsolhatja. Körülbelül egy órát kellett várnom, mielőtt újra bekapcsolhattam a szinkronizálást.
Ha tetszett ez a cikk, akkor az is tetszeni fog, hogyan távolíthat el véglegesen törölt felhasználókat az Office 365-ből. Kérdéseit vagy megjegyzéseit tegye fel alább.


